• Babbeltruc

  Het komt steeds vaker voor dat oplichters bij mensen aanbellen met een smoes om zo geld van hen af te kunnen pakken, of juwelen en andere zaken afhandig te maken. Ze bellen aan als reparateur, meteropnemer, thuiszorg of iemand van de woningbouw en houden u aan de praat. Ze vragen u om een pen en zo glipt er snel een tweede persoon binnen die het huis binnen zal glippen. Deze babbeltruc gebeurt het meest aan de deur of bij pinautomaten. Het kan iedereen overkomen, deze dieven hebben zeer slimme smoezen paraat. De politie is hier heel alert op, ma...

 • Straatroof

  Bij straatroof worden uw spullen over het algemeen snel en met geweld van u afhandig gemaakt. Hierbij kunt u denken aan tasjesdieven. Vaak komen deze snel lang u heen rennen en trekken uw handtas van u af, of snijden hem van achteren open en halen er spullen uit, zonder dat u het doorheeft.

  Straatroof komt overdag voor, maar ook in de avonduren, als u voor een rood licht staat te wachten of bij een geldautomaat. Wees dus extra voorzichtig en oplettend als u nog laat op pad gaat of moet. 
Vooral jongere mensen van de leeftijd tussen 12 en 18 jaar plegen...
 • Identiteitsfraude

  Bij identiteitsfraude maakt met opzettelijk gebruik van vervalste of gestolen identiteitspapieren. Het komt er op neer dat de naam van iemand anders wordt gebruikt, of eerder wordt misbruikt om strafbare feiten te plegen, zodat de dader in kwestie er zelf mee weg zal komen en u als slachtoffer voor alles op zal draaien. Als u slachtoffer bent van identiteitsfraude, neemt u dan onmiddellijk contact met de politie op. Het kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben.

  Herkennen van identiteitsfraude
  U heeft een vlekkeloos kredietverleden maar ontvangt een a...
 • Bankrekeningfraude

  Er zijn vandaag de dag meer en meer jongeren die het slachtoffer worden van criminelen die door hun bankrekeningen te gebruiken hun eigen geld aan het witwassen zijn. De jongeren krijgen een financiële beloning in het vooruitzicht gesteld, waardoor ze toestemming geven om grote sommen geld tijdelijk op hun rekening te laten plaatsen. Op het moment dat de bank dit in de gaten krijgt, moeten de jongeren het vaak al verdwenen geld alsnog terug gaan betalen, waardoor ze met enorme schulden komen te zitten. Ook hangt hen een zware straf wege...